Youtubehype och blandband!


Så..
vad har hänt den senaste tiden då?

Fortsatt letat lokal, utan några större framgångar.. men jag ska inte tjata vidare om det nu, utan lägga det på is i bloggen ett tag, så jag inte tjatar hål i huvet på er.. då blir ju bloggen tråkig att läsa, och d e ju inte tanken!

Vi har fått igång våran youtubekanal på allvar, och Bounce har fått grym feedback på youtube, även från utlandet som älskar vårat sound - trots att dom inte har en aning om vad vi säger.. men det spelar mindre roll när det är sån energi i låten! i Skrivande stund har Bounce spelats 1804 gånger på drygt en vecka nu! - måste vara nån form av rekord för vår del iaf!

Youtubespridandet har kommit till av hårt slit från Åkes sida, samt att vi för första gången börjat marknadsföra våran kanal på youtube.. och man kan väll lungt säga att det ser positivt ut, och att det pekar åt rätt håll! Hela den här soppan har bland annat lett till att vi nyligen blev intervjuad av en tidning i bulgarien vid namn MIKA LifeMagazine, vilket såklart är kul, framförallt iom att vi har planer på att göra några engelska låtar så småningom, så en tidig spridning av namnet Monarken i utlandet är ju inte helt fel redan nu.. Vi kommer erövra världen en vacker dag! =)

Vi är 951 medlemmar på Facebooksidan nu också! 49 ifrån den magiska 1000-gränsen! bjud gärna in alla era vänner och hjälp oss nå en milstolpe i våran karriär! Facebook är ju trots allt en grym sida att göra sig hörd på!

För övrigt så har själva musikskapandet legat lite på is, vi har liksom ingenstans att spela in för tillfället, och vi har redan ett gäng färdiga låtar att gå in i studio med på lager, så för tillfället ligger all fokus på att marknadsföra oss själva och planera och styra gigs inför våren!
För egen del så slutar jag ju dock aldrig skriva, utan har istället börjat skissa på ett mixtape där jag kommer blanda kända beats med egen (läs Sebbe) producerade hiphopbeats. Vet inte i vilken utsträckning, men kanske 6-7 låtar som minst iaf.. men mest som ett kul sidoprojekt, för att d e kul att skriva till hiphopbeats också, och för att jag ska få skriva av mig lite medans vi ändå inte har något annat stort projekt att jobba med för tillfället!



Allt för idag!

Våran kanal på youtube - check that shit!:
http://www.youtube.com/user/MonarkenOfficial?feature=mhum

piiiiz




(o?)Väntat besök!


Nämen!
.. är det inte ruta ett igen? Goddag goddag, här verkar man ju hamna tittare än tätare nu förtiden - oavsett vilken väg man väljer att ta! (ja, tittare som tätare ÄR ett ordspråk)

Klart det sket sig med lokalen vi hade på g. Somliga straffar gud direkt sägs det, kanske va dumt att hänga ut han i förra inlägget.. skitsamma - jakten börjas om på nytt... igen..

Har ett nummer kvar att höra av mig till. En kontakt på HSB som har hjälpt Tunabeats att ordna deras studiolokal. Får hålla tummarna där helt enkelt.. annars vettefan..

På tal om Tuna beats, checka dom ut på deras nya facebooksida här:  http://www.facebook.com/pages/TunaBeats/177919955577619#!/pages/TunaBeats/177919955577619 , och hooka upp med dom om du gillar deras sound. Än sålänge har dom inte släppt så mycket, men det verkar vara mycket på gång, och för tillfället letar de efter sångare/sångerska till deras kommande projekt! Kan bli bra helt enkelt..

... och det hoppas jag våran studiosituation blir så småningom också..
det var ett jävla tjat om eran jävla studio!
JA men vafan.. det är ju frustrerande!
men gör nånting åt det då!
ja men jag försöker ju!
försök hårdare!
okej jag ska försöka!

fred


Det löser sig sa han som.....?


Fick ett jävligt bra samtal (för ovanlighetens skull) av mr. Opava vid lunch idag. Med lite flyt är letandet efter lokal över, och förhoppningsvis får vi tillgång till en grym studiolokal inom en snar framtid. Det är bara att hålla tummarna nu, men känner jag gudjäveln rätt så kommer han väll göra allt för att sätta käppar i hjulet för oss... men det återstår att se... jäävla guud!

Vi har fått mycket bra respons på Bounce, vilket är skitkul såklart! När man gör en låt och får massa bra feedback så sporrar det ju en till att bara mata fram ännu mer, och det är väll det jag hoppas kommer ske också, så fort vi får möjlighet att spela in när vi själva känner för det! Men tack för all props iaf - love it!

För er som gillade det ni hörde av Chooti extra mycket, så tycker jag ni ska ta en sväng in på hans hemsida:
www.alltdittfel.se - där kan ni följa honom genom hans karriär, framtida projekt, och även lyssna på de låtar han släppt på egen hand.

Allt för den här gången!

Eller nej föressten, vi har ju skapat ett event på facebook för alla våra medlemmar under namnet "Where did we go?" .. jag fattade inte riktigt principen med eventet att Åke förklarade för mig hur det låg till.
Tydligen har FB ändrat standardinställningarna för news feed, och numera ser du endast uppdateringar från personer och grupper du nyligen har interagerat med. Med andra ord, har du inte varit inne och kollat våran bandsida på länge, så har du förmodligen inte sett våra uppdateringar i news feed den senaste tiden (t.ex att vi har startat den här feta bloggen, eller att vi nyss har släppt ny låt).. men gå med i eventet så blir allt glasklart igen, sen är d bara att titta in då och då, eller kika på länkarna som vi lägger ut, så är ni som vill följa oss med i matchen igen!

SÅ.

Nu närmar sig våren och vi med den... fan va skön...T!

piz




Bounce Live - Jag (Lillebror) närmast kameran och Chooti i vit tröja! (Sebbe i bakgrunden i sedvanlig ordning)

Bounce!


Släppte ny låt i fredags! Vårat samarbete med Chooti resulterade i låten Bounce, som är en av singlarna från kommande skivan Alldrig tur. Ni som var på filial när vi spelade i höstas har redan hört den, och ni som inte var där kanske redan har sett liveklippet på yourube? Hur som hellst är vi jävligt nöjda med resultatet, det blev en riktigt ösig låt som verkligen kan få en att tagga igång ordentligt - vare sig det är fest, träning eller om du bara behöver piggna på dig på väg till jobbet!

Självklart vill vi alltid ha respons på våra låtar, och vi uppskattar varenda kommentar vi får på våra verk - så var inte blyga att ge oss props när ni tycker det låter bra likväl som att kritisera oss när ni tycker det låter för täskigt!

Gillar ni vad ni hör får ni mer än gärna även hjälpa oss att sprida låten! Gå in på våran bandpage på FB (http://listn.to/monarken) och klicka på (share) brevid låten Bounce. På så sätt kan du posta den till din vägg på Facebook, och ge oss ovärderlig hjälp genom att sprida den till alla era vänner på FB.

Hoppas ni har haft en bra helg - och att Bounce har gått varm i systemen där ute! =)

piz!


 


Motvind i nedförsbacke


Vad trött man blir...
För en månad sen hade vi två riktigt feta spelningar bokade. Den ena som förband åt Blackstreet i Malmö och den andra på ett ganska stort event i Västerås. Men som vanligt går ingenting med oss.. jävla gud!
Förband till Blackstreet var dubbelbokat och vi fick kliva åt sidan, Västeråsspelningen blev inställd av jävligt oklara anledningar typ som "vi vet inte riktigt vart vi ska få plats med scenen" - parodi.
Innan man bokar ett band för en spelning borde väll förutsättningarna vara klara som korvspad? oproffessionellt och löjligt är vad det är...

- så, nu har jag fått wheina av mig lite iaf, nu känns det bättre!

Att vara ett oberoende indieband av vår typ är ett ständigt kämpande i motvind vill jag lova. Visst, vi vet att det är tuff bransh.. men man måste faan vara en ihärdig jävel för att komma nånstans här asså. Tror du kan fråga nästintill vilket stort band som hellst om deras bakgrund, och samtliga kommer ha miljarders historier om hur dom kämpade från grunden med allt ifrån egenihopsnickrade puffskydd till madrassisolerade garderober som studio. Men jag antar att det är en del av charmen.. åtminstånde för dom som lyckas!

Hur som haver.. i de mörka stunderna finns det glimtar av ljus. Nya saker på gång vad gäller spelningar, inget som är moget att droppas till massmedierna än (kan aftonbladet sluta ringa så jag får sova nångång?) men det ser helt klart intressant och roligt ut!

Tillslut så vill jag göra lite reklam för Akelius fastigheter. Bra eller dålig - avgör själva.

Lillebror: Jag har hört av en vän som jobbar på Filial att det står en tom lokal mittemot dom, och att är ni som förvaltar den?

Dryg Akelius snubbe: Filial... vad är Filial?

Lillebror: Nattklubben som ligger där borta i gamla industriområdet vid Rinman..

Dryg Akelius snubbe: Har jag aldrig hört talas om, maila om du vill något - hej

...kommer ju säkert hända!


Fred ut mina vänner!


lite klassiska bilder från några av våra första spelningar som Monarken..

Sebbe har ingen aning om vad han gör, men det ser bra ut..

Sebbe har ingen aning om vad han gör, men det ser bra ut iaf..


Fräser backstage

Åke Fräser backstage.


Superhjältebattle

Klassisk battle i Superhjälte.


ett äkta hiphopmove!

Åke lyckas precis parera med vänster ben efter en knuff i ryggen av Molgan bakom honom.

Back in buiz


Tillbaks från Sälen, och efter en tung tredagars i helgen sitter man lite halvsliten här och krigar med stavelser till nya låtar igen.

Var ett tag sen jag satt och skrev lyics faktiskt.. det har varit så mycket med lokalletande osv som tagit upp min "Monarkentid" de senaste veckorna, så själva låtskrivandet har inte fått något utrymme i schemat helt enkelt. Jag skriver ganska ofta, flera kvällar i veckan vanligtvis, och jag måste erkänna att det alltid är lite segt, och lite svårare än vanligt att hitta något flow i skrivandet när man har pausat från det ett tag. - Men nu är jag igång igen iaf, och fick ner några roliga rader.. får se om det kan bli något av det så småningom!

Ne, nu vill jag fan ha en lokal att bygga studio i omgående, så vi kan börja spotta ut obegränsat med musik! är riktigt taggad, och har några krokar ute som verkar kunna ge napp när som hellst nu, så jag hoppas verkligen det löser sig med lokal snarast.

Har ni missat vår sköna youtubekanal som vi lägger upp allt nytt material, och liveklipp från spelningar osv på, så checka den omgående! http://www.youtube.com/user/MonarkenOfficial?feature=mhum , har du dessutom ett youtubekonto - så passa på att adda oss som vän och prenumenera på vår kanal, så kommer du inte missa något vi lägger upp framöver!

Bakfull och trött stämplar jag ut för dagen och lyfter hatten av för mr. Kuyt som gav oss (Arsenal) chansen att gå upp i delad serieledning med Englands tråkigaste lag - Äckelunited.

fräs


Hold your horses!

Shit vilken läsarstorm det blev av tävlingen.. hold your horses gott folk, vi hinner inte suga in allt!
Skämt å sido, vi tänker fortsätta med tävlingen, och det kommer dyka upp nya sådana på bloggen, och jag tänker fortsätta skriva för de tappra själarna som letar sig hit och är lite nyfikna iaf, även om det bara skulle innebära sebbe och Åke som mina läsare!

Btw - ett litet sidospår som bara måste nämnas...
Eftersom våran grupp består av riktigt vettiga människor så är vi ju Arsenalsupportrar alla tre, vilket leder till att den här dagen fick ett extra lyckligt slut iom Uniteds poängtapp mot Chelsea i slutstriden av ligan. Nu skiljer det bara ett poäng mellan oss det här kan faan gå vägen! awesome! come on you gunners - nu åker vi! 

Vi har iaf skickat demos till flertalet festivaler nu, och håller tummarna för att någon vill boka oss. Det är ju en skaplig longshot och enligt SD är det ca förtitusenmiljarder band som skickar in till respektive festival varje år... så d lär ju va svårt att göra sig hörd och få ett gig!

Har ni tips på någon/några festivaler ni tror skulle passa oss och som vi borde skicka demo till, så var inte blyga gott folk... på oss bara!

Sticker till Sälen imorn för lite grym skidåkning i Trysil och en massa rolig fest i helgen, så bloggen kommer få vila ett par dagar nu - såvida jag inte får ett infall och skriver några sporadiska rader från fjällen dvs..

Annars får ni ha d bra so long, d kommer iaf jag att ha!

fred ut mina vänner



RSS 2.0